Samen spelen en leren van 2 tot 12 jaar!

In samenwerking met kinderopvang 't Herdertje is het Ooievaarsnest open van 7 tot 18.30 uur. VVE-peuterspeelgroep Spelenderwijs is er vier ochtenden per week voor kinderen vanaf 2 jaar.

Samen spelen en leren van 2 tot 12 jaar!

In samenwerking met kinderopvang 't Herdertje is het Ooievaarsnest open van 7 tot 18.30 uur. VVE-peuterspeelgroep Spelenderwijs is er vier ochtenden per week voor kinderen vanaf 2 jaar.
Peuterspeelgroep Spelenderwijs Ooievaarsnest is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Vanuit de kleine, veilige setting van Spelenderwijs maken de peuters kennis met de gewoontes, omgeving en andere kinderen van de basisschool. Het programma van de peuters en kleuters wordt op elkaar afgestemd zodat er echt sprake is van een doorgaande leerlijn. De inrichting van het Spelenderwijs lokaal sluit aan bij de indeling van de kleuterklas en er wordt gewerkt vanuit dezelfde thema's. Wanneer peuters klaar zijn voor nieuwe uitdagingen doen zij mee met activiteiten in de kleuterklas zoals de kring of een spelactiviteit. Omgekeerd kunnen jonge kleuters die nog moeten wennen in de klas zich even terugtrekken in de rust van de peutergroep. Bij Spelenderwijs verwerven peuters vertrouwen en vaardigheden die zorgen voor een vloeiende overgang naar groep 1 van het Ooievaarsnest. De peuterspeelgroep op Het Ooievaarsnest is tevens VVE-locatie en is vier ochtenden per week geopend.  Kinderen met een VVE-indicatie kunnen hier zonder wachtlijst snel terecht. 

BSO 
Peuters die reeds bij kinderopvang 't Herdertje met de peuterspeelgroep of de dagopvang vertrouwd zijn, stromen na hun start in de kleutergroep moeiteloos door naar de buitenschoolse opvang van Het Ooievaarsnest. Op de eerste verdieping van de school heeft de bso de beschikking over een ruime keuken, een kunstatelier, een leeshoek en flink veel speelruimte. De enorme buitenruimte rond de school biedt bovendien volop mogelijkheden om lekker buiten te spelen en te sporten. 

TSO
Er is op Het Ooievaarsnest ook de mogelijkheid om van tussenschoolse opvang gebruik te maken. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er geen school tussen 12.00 en 13.15 uur. Kinderen die dan niet naar huis gaan, kunnen bij de tso worden opgevangen. Samen met hun klas/leeftijdsgenootjes eten zij hun broodje om vervolgens lekker (buiten) te spelen. 

Meer informatie?
Voor informatie over alle mogelijkheden, tarieven en een advies op maat kunt u bellen naar 0229 248745.
U kunt ook kijken op www.herdertje.nl

 

Leerling aan het woord

We werken in schriften, maar ook op de chromebooks. Die afwisseling is heel fijn.